3. novembra 1911 je švicarski voznik avtomobilov in avtomobilski inženir Louis Chevrolet soustanovil Chevrolet Motor Company v Detroitu z Williamom C. Durantom in investicijskimi partnerji William Little (izdelovalec avtomobila Little), James H. Whiting, dr. R. Campbell (zet Duranta) in leta 1912 RS McLaughlin predsednik General Motorsa v Kanadi.

Chevroletova zgodovina

Durant je bil izpuščen iz uprave General Motorsa leta 1910 pet let. Prevzel je Flint Wagon Works, ki je vključeval podjetja Mason in Little. Kot vodja Buick Motor Company pred ustanovitvijo GM, je Durant najel Louis Chevrolet za vožnjo Buicks v promocijskih dirkah. Durant je nameraval uporabiti Chevroletov ugled kot dirkač kot temelj za svojo novo avtomobilsko podjetje. Prva tovarniška lokacija je bila v Flintu v Michiganu na vogalu ulice Wilcox in Kearsley Street, zdaj znana kot “Chevy Commons” na koordinatah 43.0086339 ° N 83.7099114 ° W, ob reki Flint, čez cesto od univerze Kettering.

Dejansko delo za prvo Chevy, drago serijo C Classic Six, je pripravil Etienne Planche po navodilih Louisa. Prvi prototip C je bil pripravljen več mesecev, preden je bil Chevrolet dejansko vključen. Vendar pa prva dejanska proizvodnja ni bila do modela iz leta 1913. Tako v bistvu ni bilo 1911 ali 1912 proizvodnih modelov, samo 1 predprodukcijski model je bil izdelan in fino nastavljen v začetku leta 1912. Potem jeseni istega leta je bil nov avtomobilski model 1913 predstavljen na avtomobilski razstavi v New Yorku. .

Leta 2005 je General Motors ponovno uvedel Chevroletovo znamko v Evropi, pri čemer je uporabil nove verzije avtomobilov Daewoo, ki jih proizvaja GM Korea.

Oddelek Chevrolet History se je v veliki meri opomogel od gospodarske krize 2007–2010, ko je lansiral nova vozila in izboljšal obstoječe proge. GM je začel razvijati bolj varčne avtomobile in tovornjake, da bi lahko konkurirali tujim avtomobilom. Konec leta 2010 je General Motors pričel s proizvodnjo plug-in električnega Chevrolet Volta (in s tem povezanega Opel / Vauxhall Ampera), ki je bil kasneje napovedan kot severnoameriški avtomobil leta 2012, evropski avto leta in svetovni zeleni avto. leto.
Mednarodne operacije

VIN Številka vašega Chevroletovega najdete tukaj.
Ne pozabite, da pred nakupom preverite zgodovino vozila. To naredite tako, da vnesete VIN številko Chevrolet spodaj:

Source:  https://en.wikipedia.org